Afbeelding

Supermarkten passen sluitingstijden aan vanwege avondklok

Algemeen

DIEMEN - In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen dient blijven. De avondklok geldt tot woensdag 10 februari 2021 om 04.30 uur ‘s ochtends. 

Mensen mogen tijdens de avondklok alleen naar buiten als het noodzakelijk is. Geldige redenen om tijdens de avondklok buiten te zijn: bij een calamiteit, dringende (medische) hulp aan mens en dier, uitlaten van een aangelijnde hond, voor een uitvaart, voor werk, reizen naar het buitenland en terug naar Nederland, na een oproep van een rechter of officier van justitie, een examen van mbo, hbo en wo.

Op de website van de Rijksoverheid staat informatie over mogelijke verklaring(en) die iemand bij zich moet hebben als hij of zij toch naar buiten gaat tijdens de avondklok: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/avondklok/regels-avondklok

Supermarkten

De supermarkten sluiten eerder: Albert Heijn in winkelcentrum Diemerplein gaat zeven dagen per week om 20.45 uur dicht, Albert Heijn op Our Campus in Diemen-Zuid sluit eveneens om 20.45 uur (op zondag om 18.00 uur), Jumbo Diemen-Zuid gaat om 20.30 uur dicht (zondag om 18.00 uur) en Jumbo Diemen-Noord sluit eveneens om 20.30 uur (zondag om 18.00 uur). Deen sluit om 20.00 uur (zondag om 19.00 uur). 

Het GVB meldt dat dienstregeling voor tram, bus, metro en veren voorlopig ongewijzigd blijft. Als dit verandert meldt het GVB dat via de website https://www.gvb.nl/

Uit de krant