Afbeelding

College geeft overzicht frequentie legen van afvalcontainers

Algemeen

DIEMEN - Het college van B en W heeft naar aanleiding van schriftelijke vragen van de Onafhankelijke Partij Diemen een overzicht gegeven van de frequentie van het legen van de bovengrondse en ondergrondse afvalcontainers in Diemen.

De Onafhankelijke Partij Diemen merkte in december 2020 in haar vragen aan het college van B en W op dat zij steeds meer klachten ontvangt over het afvalbeleid. Zo kreeg de partij een melding dat een bepaalde container al weken niet was geleegd.

Het college laat weten dat containers met restafval 1 tot 3 keer per week worden geleegd, containers voor oud papier en karton (OPK) 1 tot 3 keer per week, containers voor plastic, blik en drankenkartons (PBD) 2 keer per week, containers voor Groente-, fruit-, en tuinafval (GFT) 1 keer per week en containers voor glas 1 keer per week.

“Normaal gesproken is bovenstaande frequentie voldoende. Meldingen van volle containers komen meestal op de dag dat de container op de planning staat om geleegd te worden. Het is wel belangrijk dat bewoners melden dat een container vol of geblokkeerd is. Wanneer dit niet bekend is, kan er ook niet op gereageerd worden”, aldus het college van B en W.

Het college wijst erop dat de huidige situatie rond de afvalinzameling geen normale situatie is. Sinds het begin van de coronacrisis is het aanbod van huishoudelijk afval enorm toegenomen. Er is een explosieve stijging van met name karton en plastic. Dit werd is december nog een versterkt door bestellingen voor de feestdagen.

Het college geeft aan dat Meerlanden in de december de frequentie van het legen van de papiercontainers heeft verhoogd.

Uit de krant