Anja van Diemen.
Anja van Diemen.

Grote zorgen onder ondernemers door lockdown

Algemeen

DIEMEN - De lockdown is verlengd tot en met dinsdag 9 februari. Hoe gaan de ondernemers in Diemen hiermee om?

De lockdown die sinds half december van kracht is, heeft onder meer tot gevolg dat niet-essentiële winkels gesloten zijn.

Klanten kunnen nog wel terecht bij de supermarkten en zaken die levensmiddelen verkopen, zoals de bakker, slager en kaasboer. Ook drogisterijen en slijterijen zijn open. Maar veel andere ondernemers zijn al lange tijd dicht en proberen op een creatieve manier alsnog een deel van hun omzet te genereren en het contact met hun klanten in stand te houden.

Post NL

Primera Koopmans in winkelcentrum Diemerplein is sinds vorige week donderdag weer open voor postzaken van PostNL. Ook kunnen klanten gebruikmaken van de geldautomaat. Zij kunnen geld opnemen en geld storten. Jan Koopmans: “Het is weleens lastig om aan klanten uit te leggen wat wij wel en niet mogen. Wij mogen bijvoorbeeld wel een postzegel verkopen, maar geen wenskaarten. Wij verkopen momenteel ook geen sigaretten. Klanten kunnen die overigens wel bij de supermarkt kopen.” Klanten kunnen van maandag tot en met zaterdag wel een aantal artikelen bij Primera Koopmans bestellen (via WhatsApp: 06-20099687). Het gaat om een aankoopbedrag van minimaal dertig euro. Artikelen die voor 14.00 uur worden besteld, worden dezelfde dag tussen 15.00 en 18.00 uur aan huis bezorgd. Op zaterdag is er geen bezorging.

De Bruna in winkelcentrum Diemerplein is sinds maandag weer open voor postzaken van PostNL. Klanten kunnen ook in die zaak gebruikmaken van de geldautomaat. Klanten kunnen artikelen bestellen bij het filiaal van Bruna in Diemen. Personeel bezorgt die artikelen thuis.

Anja van Diemen is (mede)eigenaar van drie niet-essentiële winkels in winkelcentrum Diemerplein: Basic Line, Salon van Diemen (samen met haar dochter Nikki) en modezaak Ja Leuk! (samen met Judith Langenberg).

Uit de krant