Aantal coronabesmettingen in Diemen neemt opnieuw af

Algemeen

DIEMEN - Er zijn in week 2 (van 11 tot en met 18 januari) 48 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. Een week eerder werden 61 inwoners van Diemen positief getest. Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam heeft bekendgemaakt.

In week 53 van 2020 ging het om 75 positief geteste inwoners van Diemen en in week 52 van 2020 om 137 positief geteste inwoners van Diemen.

Het besmettingscijfer in Diemen was in week 2 154 per 100.000 inwoners. In week 1 was het besmettingscijfer nog 195 per 100.000 inwoners.

Er hebben zich in week 2 398 inwoners van Diemen laten testen. In week 1 lieten 457 inwoners van Diemen zich testen.

De GGD Amsterdam geeft toelichting: “In week 2 (11 januari t/m 17 januari) is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland met 7% gedaald vergeleken met de week daarvoor. Het aantal meldingen binnen onze veiligheidsregio nam af in de gemeenten Aalsmeer, Amsterdam en Diemen, bleef ongewijzigd in Amstelveen en Ouder-Amstel en nam toe in Uithoorn. De gemeenten Amsterdam, Diemen, Uithoorn en Amstelveen bevonden  zich tussen de risiconiveaus ‘Ernstig’ en ‘Zeer Ernstig’, de gemeenten Ouder-Amstel en Aalsmeer bevonden zich tussen de risiconiveaus ‘Zorgelijk’ en ‘Ernstig’.Binnen Amsterdam werd een toename gezien in stadsdeel Zuidoost en Noord en een afname in alle overige stadsdelen. Nieuw-West bevond zich boven het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’, de overige stadsdelen bevonden zich tussen de risiconiveaus ‘Ernstig’ en ‘Zeer Ernstig’.”

Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich bij een GGD-testlocatie heeft laten testen is met 10% afgenomen ten opzichte van vorige week. Het percentage testen met een positieve uitslag is gelijk gebleven. De daling in testen werd gezien in alle gemeenten binnen onze veiligheidsregio behalve in Ouder-Amstel waar het aantal testen gelijk bleef en Uithoorn waar een toename werd waargenomen. De toename in Uithoorn wordt verklaard door de mobiele testbus die in deze gemeente is ingezet. In de gemeente Amsterdam werd een toename in testen waargenomen in Zuidoost, in de overige stadsdelen werd een afname in testen gezien. Er worden relatief minder mensen getest in Noord, Nieuw-West en Zuidoost in vergelijking met de overige stadsdelen”, aldus de GGD Amsterdam.

Uit de krant