Afbeelding

Tim Rodermans winnaar ontwerp muurschildering tunnel Waterhoenpad

Algemeen

DIEMEN - Voor het verfraaien en het verhogen van de veiligheid van de tunnel aan het Waterhoenpad in Holland Park wordt er een kunstwerk aangebracht in de vorm van een muurschildering. Drie kunstenaars hebben hiervoor een schetsontwerp gemaakt, namelijk: Jan van der Ploeg, Tim Rodermans en Studio Giftig. Bewoners van Holland Park konden afgelopen december hun voorkeur uitspreken voor een van de drie ontwerpen. Het ontwerp van de kunstenaar Tim Rodermans sprak bewoners het meeste aan.

Dat blijkt ook uit alle verzamelde stemmen. Met een ruime meerderheid van de stemmen is Tim Rodermans de winnaar van deze ontwerpwedstrijd. Tim Rodermans heeft afgelopen augustus het graffitikunstwerk onder het spoorwegviaduct aan de Muiderstraatweg in Diemen gerealiseerd. Nu gaat hij zijn ontwerp aanbrengen in de tunnel aan het Waterhoenpad in Diemen-Zuid.

Bij viaducten en tunnels gaat het vaak om beleving. Mensen willen een veilig gevoel, zeker in de wintertijd als het vroeg donker is. Door het aanbrengen van muurschilderingen ervaren de gebruikers de doorgang als aangenaam en nemen ze zelfs de tijd om van de viaducten te genieten. Door een vriendelijke sfeer gaan de viaducten leven. “Intens blij. De ontlading is enorm, weer een droom die uitkomt. Ik kan het nog niet geloven”, reageerde Tim op het nieuws dat hij de winnaar van de ontwerpwedstrijd is.

Kenmerkend aan de stijl van Tim Rodermans is de wijze waarop de verschillende vlakken over elkaar heen vallen. Met aangepaste kleuren op deze vlakken ontstaat transparantie en gelaagdheid. Dit geeft een dromerige en speelse sfeer aan de schilderingen. Door de diepte lijken afbeeldingen levensecht, waardoor hij verwondering opwekt bij de voorbijgangers.

De werkzaamheden voor het aanbrengen van het kunstwerk starten nog voor de zomervakantie.

Uit de krant