Afbeelding

Otra Más Brasserie sluit de deuren

Algemeen

DIEMEN - Otra Más Brasserie aan de Hartveldseweg 26 heeft de deuren gesloten. Dit schrijft het bedrijf in een bericht op haar Facebookpagina.

“Tot ons grote verdriet hebben wij vrijdag van de gemeente Diemen te horen gekregen dat onze exploitatievergunning niet verlengd wordt. Dit betekent dat wij per direct de deuren van ons etablissement moeten sluiten. Het afgelopen jaar hebben wij geprobeerd om ons Spaanse tapasrestaurant in Diemen op de kaart te zetten en ondanks COVID-19 is dat naar ons inzien toch aardig gelukt. Toen wij na de eerste lockdown in juni onze deuren weer mochten openen, hebben wij een fantastische zomer met jullie beleefd, ondanks dat we ons aan de restricties van de overheid dienden te houden. Helaas hebben wij op 15 oktober 2020 opnieuw onze deuren moeten sluiten, maar hebben we in deze maanden onze gasten toch, net als tijdens de eerste lockdown, thuis kunnen laten genieten van onze Spaanse gerechten. Aan al het moois komt voor Otra Más Brasserie helaas een abrupt einde, waar we uiteraard niet zelf voor hebben gekozen. Hierbij willen wij benadrukken dat het niet gaat om een faillissement, maar om een beslissing vanuit gemeente Diemen omtrent ons exploitatievergunning. Wij willen zowel de gasten, als onze werknemers bij deze uit de grond van ons hart bedanken voor de fijne en leuke momenten die we met jullie hebben mogen beleven”, aldus Team Otra Más Brasserie op haar Facebookpagina.

De gemeente heeft de volgende reactie. “Wij vinden dit heel vervelend, maar wij konden helaas geen andere beslissing nemen, omdat de horecaondernemer zelf in gebreke is gebleven. Voor de aanvraag of verlenging van een exploitatievergunning van een horecabedrijf wordt ook een integriteitsonderzoek uitgevoerd in het kader van de Wet Bibob. Om een goede beoordeling te kunnen maken moet de horecaondernemer alle relevante stukken aanleveren. De vergunninghouder van Otra Más heeft uiteindelijk bepaalde informatie niet verstrekt, ondanks dat wij als gemeente extra tijd hebben gegeven deze stukken in te dienen. De aanvraag voor de nieuwe exploitatievergunning is daarmee buiten behandeling gesteld. Tegen dit besluit kan de ondernemer nog bezwaar maken.”

Uit de krant