Cora Bronkers en Allard Faas
Cora Bronkers en Allard Faas

DePastorie Diemen behoudt een buurtfunctie

Algemeen

DIEMEN - Allard Faas en zijn partner Cora Bronkers gaan de pastorie (1882) aan de Hartveldseweg 24 exploiteren. Stadsherstel Amsterdam heeft het monumentale gebouw eind vorige maand gekocht van de rooms-katholieke parochie Sint Petrus’ Banden en gaat het pand restaureren. Allard en Cora starten binnenkort ook vanuit een tweede locatie in Diemen met activiteiten: De Staal Studio Diemen.

Allard Faas en Cora Bronkers zijn enorm blij dat Stadsherstel Amsterdam de nieuwe eigenaar is van DePastorie Diemen (de naam die Allard en Cora sinds enkele jaren voor het gebouw gebruiken). Het geeft hun de gelegenheid om het pand te exploiteren. En om misverstanden te voorkomen: Allard, Cora en hun kinderen gaan niet in DePastorie Diemen wonen.

Allard, Cora en hun drie kinderen wonen nu vier jaar in het centrum van Diemen. Het bevalt hun heel goed in Diemen en zij voelen zich betrokken bij de lokale gemeenschap. Sinds februari 2017 huurden zij DePastorie Diemen van de rooms-katholieke parochie Sint Petrus’ Banden. Allard is fotograaf en filmmaker, Cora is beeldredacteur en yogadocent.

Evenementen

Naast dat ze zelf in DePastorie Diemen werken verhuren ze de locatie voor fotografie- en filmproducties. Regelmatig organiseren ze er ook kleine evenementen zoals exposities, workshops en lezingen. Sinds maart 2020 is dit door de coranamaatregelen niet meer mogelijk. “Helaas liggen de yogalessen ook even stil, extra jammer omdat we hiermee steeds meer mensen en docenten uit buurt binnen kregen”, aldus Cora.

Lees verder in de digitale editie

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief