Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Gemeente bereid om GGD en huisartsenposten te ondersteunen bij zoeken naar locaties vaccineren

Algemeen

DIEMEN - De gemeente Diemen gaat indien gewenst met de GGD Amsterdam en de huisartsenposten in Diemen overleggen over locaties waar inwoners van Diemen eventueel kunnen worden gevaccineerd tegen het coronavirus.

Dit vertelde burgemeester Erik Boog donderdagavond tijdens de informatieve vergadering van de gemeenteraad, waarbij hij de leden van de gemeente bijpraatte over de coronamaatregelen.

De overheid heeft onlangs opnieuw een nieuwe vaccinatiestrategie gepresenteerd. Het RIVM en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn verantwoordelijk voor de vaccinatie. De verantwoordelijkheid voor de uitvoering ligt bij de GGD. In sommige gevallen worden mensen door hun huisarts ingeënt. De vaccinatiestrategie wordt landelijk bepaald, er is geen ruimte voor regio’s of gemeente hiervan af te wijken.

Er werd aanvankelijk besloten dat de GGD de vaccinaties gaat verrichten op grotere, regionale locaties in Nederland. Voor deze regio is de Rai in Amsterdam aangewezen. In de meest recente vaccinatiestrategie is aangegeven dat sommige groepen mensen, met name mensen die niet mobiel zijn, ook op andere locaties door de GGD of personeel van de huisartsenposten kunnen worden gevaccineerd. Momenteel wordt bekeken waar dit kan in de regio, er zijn door het ministerie echter nog geen definitieve besluiten genomen over aanvullende vaccinatielocaties. Vaccins voor de doelgroepen op deze nieuwe locaties zijn pas later beschikbaar.

Boog vertelde dat de gemeente bereid is om de GGD en de huisartsenposten hierbij te ondersteunen en te helpen bij het zoeken naar geschikte locaties in Diemen. De burgemeester wil al anticiperen op de landelijke besluiten om geen tijd te verliezen.

Hoewel Boog nog geen locaties in Diemen noemde waar eventueel kan worden gevaccineerd, lijkt Sporthal Diemen een van de mogelijkheden.

Uit de krant