Afbeelding

‘Geen meldingen leerlingen die thuis geen onderwijs kunnen volgen door afwezigheid apparatuur’

Algemeen

DIEMEN - Er zijn bij de gemeente geen meldingen binnengekomen over leerlingen van de basisscholen in Diemen die niet over apparatuur beschikken om thuis online onderwijs te kunnen volgen. 

Dit heeft wethouder Jeroen Klaasse van Onderwijs donderdag aan de gemeenteraad verteld tijdens de informatieve gemeenteraadsvergadering. De wethouder reageerde op een vraag van de fractie van de Ouderenpartij Diemen. 

De leerlingen van de basisscholen volgen tijdens de lockdown online onderwijs. Leerlingen van wie de ouders een vitaal beroep hebben of kwetsbare leerlingen gaan wel naar school.

De wethouder vertelde dat er tijdens de lockdown in het voorjaar van 2020, toen de basisscholen eveneens gesloten waren, enkele meldingen zijn binnengekomen over leerlingen die thuis niet over de juiste apparatuur beschikten om op een goede manier online onderwijs te kunnen volgen. Het ging om chromebooks of tablets.

De wethouder gaf aan dat de basisscholen inmiddels over veel apparatuur beschikken. Leerlingen die niet over de juiste apparatuur beschikken kunnen die van hun school lenen.

Uit de krant