Afbeelding
Foto: Pixabay

Aantal coronabesmettingen in Diemen opnieuw afgenomen

Algemeen

DIEMEN - In week 1 van 2021 (van 4 tot en met 10 januari) is bij 63 inwoners van Diemen vastgesteld dat zij besmet zijn met het coronavirus. Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam heeft bekendgemaakt.

In week 53 van 2020 (van 28 december tot en met 3 januari) is bij 75 inwoners van Diemen vastgesteld dat zij besmet waren met het coronavirus. In week 52 werd bij 137 inwoners vastgesteld dat zij besmet waren met het coronavirus.

Het aantal inwoners dat zich in week 1 heeft laten testen was lager dan in week 53: 434 tegen 584.

Het besmettingscijfer in Diemen was in week 1 202 per 100.000 inwoners. Een week eerder was het besmettingscijfer 240 per 100.000 inwoners.

“In week 1 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland met 12% gedaald vergeleken met de week daarvoor.  Het aantal meldingen binnen onze veiligheidsregio nam af in de gemeenten Aalsmeer, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn en nam toe in de gemeente Amstelveen. De gemeenten Aalsmeer, Amsterdam, Diemen en Amstelveen bevonden zich tussen de risiconiveaus ‘Ernstig’ en ‘Zeer Ernstig’, gemeenten Ouder-Amstel en Uithoorn bevonden zich tussen de risiconiveaus ‘Zorgelijk’ en ‘Ernstig’. Binnen Amsterdam werd een toename gezien in stadsdeel Centrum en een afname in alle overige stadsdelen. Nieuw-West bevond zich boven het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’, de overige stadsdelen bevonden zich tussen de risiconiveaus ‘Ernstig’ en ‘Zeer Ernstig’”, aldus de GGD Amsterdam.

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich bij een GGD-testlocatie laat testen is afgenomen ten opzichte van vorige week. Het percentage testen met een positieve uitslag is gelijk gebleven. De daling in testen werd gezien in alle gemeenten binnen onze veiligheidsregio en in alle stadsdelen van de gemeente Amsterdam. Het aantal afgenomen testen ligt op dit moment ver onder het niveau van begin december. Er worden relatief minder mensen getest in Noord, Nieuw-West en Zuidoost in vergelijking met de overige stadsdelen”, meldt de GGD Amsterdam.

Uit de krant