Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Politie zoekt getuigen gewapende overval op woning Diemen-Noord waarbij man zwaar gewond is geraakt

Algemeen

Diemen - De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een woning aan de Heivlinderweg in Diemen-Noord die donderdagochtend heeft plaatsgevonden. Bij de overval is een bewoner zwaargewond geraakt.

Donderdagmorgen omstreeks 02:15 uur kregen politieagenten een melding van een woningoverval aan de Heivlinderweg. Hierbij is een bewoner, een 46-jarige man, zwaargewond geraakt. Tijdens de woningoverval is het slachtoffer met een onbekend voorwerp geslagen. Hij verloor daardoor tijdelijk zijn bewustzijn. Een medebewoner die aanwezig was in de woning, heeft alarm geslagen. 

De politie was snel ter plaatse maar de verdachten waren al weggevlucht in onbekende richting. Het slachtoffer is met zware verwondingen in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het is onbekend wat de overvallers buit hebben gemaakt. De forensische opsporing heeft onderzoek gedaan in de woning en de recherche heeft de zaak in onderzoek. 

De recherche is op zoek naar camera- en/of dashcambeelden in de omgeving van de Heivlinderweg. Mensen die iets gezien of gehoord hebben en nog niet met de recherche hebben gesproken kunnen contact opnemen via nummer 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Uit de krant