Afbeelding
Foto: Pixabay

Aantal coronabesmettingen afgenomen, veel minder mensen getest

Algemeen

DIEMEN - In week 53 (van 28 december tot en met 3 januari) is bij 75 inwoners van Diemen vastgesteld dat zij besmet zijn met het coronavirus. Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam heeft bekendgemaakt. 

In week 52 werd bij 137 inwoners vastgesteld dat zij besmet waren met het coronavirus. Het aantal inwoners dat zich in week 53 heeft laten testen was fors lager dan in week 52: 582 tegen 802.

Het besmettingscijfer in Diemen was in week 53 240 per 100.000 inwoners. Een week eerder was het besmettingscijfer 439 per 100.000 inwoners.

“In week 53 (28 december t/m 3 januari) is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland met 22% gedaald vergeleken met de week daarvoor. Het aantal meldingen nam af in alle gemeenten binnen onze veiligheidsregio. De gemeenten Uithoorn, Aalsmeer, Ouder-Amstel en Diemen bevonden zich nog op of boven de signaalwaarde ‘zeer ernstig’. Amsterdam en Amstelveen bevonden zich tussen de risiconiveaus ‘ernstig’ en ‘zeer ernstig’. Binnen Amsterdam werd een afname gezien in alle stadsdelen. Noord, Nieuw-West en Zuidoost bevinden zich op of boven het risiconiveau ‘zeer ernstig’, de overige stadsdelen bevinden zich tussen de risiconiveaus ‘ernstig’ en ‘zeer ernstig’”, aldus de GGD Amsterdam.

35% minder testen

“We zagen dat het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich bij een GGD-testlocatie laat testen is afgenomen met 35%. Dit kan deels worden verklaard door een uitzonderlijk groot aantal testen afgenomen in de dagen voor kerst een week eerder en een abrupt lager aantal testen tijdens de daarop volgende vakantieweek. De testlocaties waren ook tijdens de feestdagen geopend. Een daling in testen werd gezien in alle gemeenten met uitzondering van Uithoorn waar het aantal gelijk bleef. In alle stadsdelen van de gemeente Amsterdam werd een afname in testen waargenomen en er worden relatief minder mensen getest in Noord, Nieuw-West en Zuidoost in vergelijking met de overige stadsdelen”, aldus de GGD.

Uit de krant