Afbeelding
Foto: House of Bird

GroenLinks en D66 stellen vragen over financiële positie van horeca

Algemeen

DIEMEN - De fracties van GroenLinks en D66 in de gemeenteraad hebben schriftelijke vragen aan het college van B en W gesteld over de mogelijkheden om horecazaak House of Bird in het Diemerbos financieel te ondersteunen.

De eigenaren van House of Bird lieten onlangs in het DiemerNieuws weten dat de horecazaak in het Diemerbos in een penibele financiële situatie verkeert. “Op 5 mei dit jaar opende proeflokaal House of Bird in het Diemerbos na een lang voorbereidingstraject de deuren. De grote horecazaak heeft tientallen mensen op de loonlijst, maar krijgt momenteel geen enkele overheidssteun omdat er geen omzetcijfers zijn van vorig jaar. De eigenaren vallen tussen wal en schip en zien maandelijks tienduizenden euro’s verdwijnen.”

De fracties van GroenLinks en D66 vragen aan het college van B en W of het op de hoogte is van de financiële problemen van House of Bird en of er contact is geweest met het bedrijf. De partijen vragen of het college mogelijkheden ziet om House of Bird financieel te ondersteunen. Ook vragen de twee fracties of B en W contact hebben gehad met Staatsbosbeheer, dat eigenaar is van de grond waarop House of Bird staat.

De twee fracties hebben ook vragen gesteld over opmerkingen die burgemeester Erik Boog onlangs op zijn Facebookpagina heeft gemaakt waarin hij aangeeft dat er vanuit de regio stevig word gelobbyd voor verbeteringen van de landelijke steunpakketten voor de horeca.

GroenLinks en D66 willen weten waaruit deze lobby bestaat en of het mogelijk is dat Diemen het initiatief neemt om namens de regio een brief te sturen aan de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) waarin aandacht wordt gevraagd voor de problemen van de horeca en waarin om een oplossing wordt gevraagd.

 ”Is het college bereid om hierbij niet alleen de horeca te benoemen, maar alle ondernemers die tussen wal en schip vallen en daardoor geen aanspraak maken op (een van) de corona-regelingen”, aldus GroenLinks en D66.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief