Afbeelding

Koelen met of zonder airconditioning

Advertorial

Wordt het in de zomer ook zo warm in jouw woning? Dan zorgt dit mogelijk voor flinke frustraties. Zo kunnen veel mensen bijvoorbeeld niet goed in slaap komen als het warm is op de slaapkamer. Gelukkig heb je tegenwoordig genoeg manieren om jouw huis te koelen. Veel mensen gebruiken hiervoor een ventilator, maar we zien ook steeds vaker een airco terug in Nederlandse huizen. Twijfel jij of je met of zonder airconditioning moet koelen? Wij vertellen je hier wat de beste keuze is.

Lagere temperatuur in huis met airco
Een ventilator biedt voor veel mensen verkoeling op warme dagen. Doordat de bladen van dit apparaat roteren, wordt de lucht in een ruimte verplaatst. De lucht voelt hierdoor koud aan, maar koelt niet af. Hierdoor blijft het warm binnen. Hier hoef je bij een airco niet bang voor te zijn. Dit apparaat maakt het echt kouder in huis. Dit komt doordat warme lucht wordt afgevoerd naar buiten of wordt omgezet in koude lucht. Als je het binnen koeler wilt maken, doe je er goed aan voor een airco te kiezen in plaats van een ventilator.

Kies voor een mobiele airco
Laat je een airco in huis plaatsen door een installateur? Dan gaat het om een vaste airco. Deze heeft een binnen- en buitenunit. Als je niet afhankelijk wilt zijn van een vaste plek, kies je voor een mobiele airco. Maar wat is de beste mobiele airco? Dat verschilt per persoon. De één heeft liever een airco met slang, terwijl de ander voor een airco zonder slang kiest. Daarnaast kijken veel mensen naar de prijs. Logisch, want niet iedereen heeft evenveel geld over voor een airconditioning.

Met slang of zonder slang?
We haalden hierboven al kort aan dat er airco’s met en zonder slang zijn. Een airco met slang voert de warme lucht af naar buiten en blaast koele lucht naar binnen. Bij een airco zonder slang gaat dit net wat anders. De warme lucht trekt hier namelijk langs een koelelement, waardoor de lucht afkoelt. Benieuwd wat de grootste verschillen tussen deze twee airco’s zijn? Kijk dan eens op Airco-review.nl.

Uit de krant