Afbeelding

Bestuur TIW-Survivors: ‘Wij blokkeren overgang naar Amsterdam niet’

Algemeen

DIEMEN - Het bestuur van honk- en softbalvereniging TIW-Survivors is het niet eens met de mening van het college van B en W dat zij de overgang van de vereniging naar Sportpark Middenmeer blokkeert en daarmee de toekomst van de vereniging op het spel zet. Dit zegt bestuurslid Wytze Veenstra.

Het college van B en W geeft haar mening over de opstelling van het bestuur van TIW-Survivors in een antwoord op schriftelijke vragen van de fractie van de PvdA over de verhuizing van TIW-Survivors van Sportpark De Diemen naar Sportpark Middenmeer.

De gemeenteraad ging eerder dit jaar akkoord met de herinrichting van Sportpark De Diemen. Dit besluit heeft tot gevolg dat er twee velden voor Hockey Club Diemen, een extra veld voor SV Diemen, een veld voor handbalvereniging SV Zeeburg en een beachveld worden aangelegd. TIW-Survivors moet verhuizen naar Sportpark Middenmeer, waar het gebruik gaat maken van de velden van honk- en softbalvereniging OVVO. Het college van B en W heeft altijd gezegd te streven naar een zachte landing voor TIW-Survivors op Sportpark Middenmeer.

Het bestuur van TIW-Survivors heeft eerder duidelijk gemaakt dat verhuizen naar de accommodatie van OVVO geen optie is omdat het door een gebrek aan ruimte niet mogelijk is dat alle teams van TIW-Survivors er kunnen spelen. Het college is van mening dat het bestuur van TIW-Survivors hierover afspraken dient te maken met de gemeente Amsterdam.

“De laatste stand is dat we bij op 13 november per e-mail een brief van het bestuur van TIW-Survivors hebben ontvangen. Daarin stelt de vereniging, kort samengevat, nadere eisen aan een verhuizing van de vereniging naar Amsterdam. Het college heeft die brief op 18 november beantwoord. We hebben aangegeven dat wij gelet op die nadere eisen geen aanleiding meer zien voor een verder gesprek met de vereniging”, aldus het college van B en W van Diemen.

Wytze Veenstra: “De gemeente Diemen wil niet meer met ons in gesprek gaan. Dat is vreemd, want het initiatief dat tot gevolg heeft dat wij uit Diemen moeten vertrekken komt niet bij ons vandaan, maar van de gemeente Diemen. En wat het werven van nieuwe leden betreft: als er mensen zijn die lid willen worden van TIW-Suvivors gaan wij hen toch niet tegenhouden? Ik vind deze verwijten raar. Wij zijn van mening dat het gewoon einde verhaal is als we gedwongen moeten verhuizen en daarbovenop ook nog eens worden gedwongen tot medegebruik van de accommodatie van OVVO. Ook al zijn de contacten met het bestuur van OVVO prima.”

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief