Hernummering Ouderkerkerlaan

Algemeen

DIEMEN - “Een staaltje van bureaucratie”, sprak raadslid Kaskens toen in de raadsvergadering van juni 1950 de hernummering van een aantal percelen aan de Ouderkerkerlaan werd besproken. 

Groeten uit Diemen

Wat was het geval? De winkel van de weduwe Pijl had een nummer gekregen waardoor het gehele verdere gedeelte van de Ouderkerkerlaan één nummer moest opschuiven. Kaskens vond het belachelijk: “Dit kost de gemeente veel geld en de betreffende bewoners verschaft het veel narigheid. Er moeten nu 50 gezinnen hun brandpolissen laten veranderen en hun postpapier is waardeloos. Ook zijn ze genoodzaakt hun telefoon- en giro-administratie aan te laten passen. Dit allemaal voor één nummer.” 

Kaskens dacht in oplossingen en niet in problemen. Dus drong hij erop aan de hernummering ongedaan te maken door de winkel van weduwe Pijl een A-nummer te geven. Gemeenteraadslid Nieuwpoort viel hem bij: “Dit allemaal was niet nodig geweest, omdat dit perceel maar één ingang heeft.” 

Wie dacht dat het probleem nu was opgelost, had het mis. Terugdraaien van de beslissing kon niet. De burgemeester: “De ambtenaar heeft gehandeld volgens de letter van de verordening. Men kan niet de ene keer stipt zijn en de andere keer soepel.”

Uit de krant