Afbeelding

Onafhankelijke Partij Diemen stelt vragen over afvalbeleid

Algemeen

DIEMEN - De fractie van de Onafhankelijke Partij Diemen (On PD) heeft aan het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over het afvalbeleid.

Fractievoorzitter Jan Sikking: “De Onafhankelijke Partij Diemen ontvangt steeds meer klachten over het afvalbeleid. Er is een melding bij ons binnengekomen dat een bepaalde container al weken niet geleegd is. Daarom vragen wij om een overzicht van alle onder- en bovengrondse containers in Diemen met de frequentie van het legen.”

De partij wil ook duidelijkheid over de stickers die op de containers en op de stoep bij de containers worden aangebracht met de tekst ‘Plet je pakketje’ en ‘Maak je doos klein’. Sikking: “Op veel containers en bij containers zijn de stickers en teksten nog niet aangebracht. Wanneer worden afvalstickers en adviesteksten in heel Diemen aangebracht?”

“Wij vragen of Meerlanden de overeenkomst met de gemeente nakomt dat de bovengrondse en ondergrondse afvalcontainers regelmatig geleegd worden zodat bewoners altijd gebruik kunnen maken van deze voorzieningen. Na melding van een volle een ondergrondse of bovengrondse container dient deze zo snel als mogelijk, maar uiterlijk binnen 24 uur geleegd te worden. Veel bewoners vinden dat de overeenkomst met de Meerlanden niet wordt nagekomen. Wij willen weten of Meerlanden de overeenkomst nakomt en of de gemeente het recht heeft om bij het in gebreke blijven van Meerlanden, actie te ondernemen en de kosten op de Meerlanden te verhalen”, aldus Sikking.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief