Het slecht verlichte kruispunt.
Het slecht verlichte kruispunt.

‘Verlichting Oost-West As is slecht en er zijn meer gebreken’

Algemeen

DIEMEN Grotendeels keurig opgeknapt, die Oost-West As, maar de vraag is of er nog een definitieve oplevering komt, want die is hard nodig. “Met name de verlichting is slecht. Bij de Diemerbrug branden minimaal 7 lampen niet waardoor deze kruising slecht verlicht is.”

Dit constateert de Onafhankelijke Partij Diemen, die hier vragen over heeft gesteld aan het college van B en W. Er zijn al klachten binnengekomen bij de gemeente over de manco’s en de OPD onderschrijft deze. Er is namelijk best veel loos. “Verder betreuren wij het dat mooi aangelegde fietspaden door diverse werkzaamheden niet  in de oude staat terugkomen en dat aannemers de vrije hand hebben in herstel”, constateert de fractie. Ze hebben twee voorbeelden. Allereerst was de Weesperstraat mooi aangepast en voorzien van een rood geasfalteerd fietspad, maar bij het veilinghuis en bij het nieuwe bedrijvenpark van Saan is het asfalt nu hersteld met stenen  die kriskras door elkaar liggen. 

Het tweede voorbeeld betreft het nieuwe en nog niet gebruikte fietspad langs het water aan de Muiderstraatweg, waarvan de toplaag onder meer is gescheurd. “De werkzaamheden zijn nog niet af, maar wij hopen dat dit nieuwe nog ongebruikte fietspad helemaal op kosten van de aannemer hersteld wordt en niet gerepareerd wordt zoals het fietspad aan de Muiderstraatweg”, laat de OPD weten, die het college vraagt wanneer de herstelwerkzaamheden van start gaan.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief