Afbeelding
Foto's: Gerrit Alink

Buurtkamer Rode Kruislaan officieel geopend

Algemeen

DIEMEN Zaterdag gingen voor het eerst de deuren open van de Buurtkamer, het nieuwe onder komen voor bewoners van de Rode Kruislaan en omgeving. Een echte opening was vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk, maar een eerste activiteit voor de kinderen uit de buurt wel. Enthousiast gingen ze aan de slag met verf en kwast om de mooiste schilderijen te maken. Burgemeester Erik Boog en voorzitter van de Raad van Bestuur van Woningstichting Rochdale Hester van Buren brachten een bezoekje aan de Buurtkamer.

De Buurtkamer is een initiatief van een groep bewoners van de Rode Kruislaan, de Flatmakers. Vier jaar geleden startten zij samen met Rochdale en de gemeente ‘community building’. Zij willen door, voor en met bewoners activiteiten organiseren en zoveel mogelijk bewoners met elkaar verbinden. De gemeente Diemen en Rochdale financieren de Buurtkamer. 

Eigen plek

Drie jaar geleden konden bewoners tijdelijk gebruik maken van een ruimte bij kinderdagverblijf De Toversteen. Uit die periode bleek hoe fijn en waardevol het is om een eigen plek te hebben. Daarom hebben de bewoners nu een eigen plek op het grasveld naast een van de flats. Er werd een portocabin geplaatst die door de vele ramen, de betimmerde buitenzijde en het groene dak mooi in de omgeving past. De afgelopen periode hebben de Flatmakers hard gewerkt om de Buurtkamer in te richten als fijne ontmoetingsplek.
Burgemeester Erik Boog: ‘We zijn trots op de samenwerking die er is tussen bewoners, Rochdale en gemeente in de omgeving van de Rode Kruislaan om de bewoners meer te verbinden. In coronatijd blijkt nog eens extra dat er behoefte is en het nodig is dat mensen elkaar kunnen ontmoeten. Met deze Buurtkamer hebben de bewoners daar nu ook een eigen ruimte voor.”


Burgemeester Boog kijkt hoe de kinderen zich vermaken in de nieuwe Buurtkamer.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief