Afbeelding
Foto: RIVM

Aantal inwoners dat met corona is besmet stabiel

Algemeen

DIEMEN - In week 48 (van 23 tot en met 29 november) is bij 80 inwoners van Diemen vastgesteld dat zij besmet zijn met het coronavirus. Een week eerder (week 47) ging het om 79 mensen. In week 46 waren er 63 inwoners van Diemen besmet.

Het besmettingscijfer in Diemen is nu 256 per 100.000 inwoners. Een week eerder was dit cijfer 253 inwoners per 100.00 inwoners.

In week 48 lieten 516 inwoners van Diemen zich testen. Een week eerder waren dit er 466.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD in Amsterdam zojuist heeft bekendgemaakt.

“In week 48 (23 november tot en met 29 november) is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland slechts met 12% gedaald vergeleken met de week daarvoor. De snelle daling van de weken 43, 44 en 45 heeft de afgelopen drie weken (week 46 t/m 48) niet doorgezet. In de gemeenten Amsterdam, Aalsmeer, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn blijft het aantal positief geteste mensen schommelen tussen de signaalwaarde ‘ernstig’ en ‘zeer ernstig’; in Amstelveen rond de signaalwaarde voor het risiconiveau ‘ernstig’. Ook in de stadsdelen van Amsterdam daalt het aantal positief geteste personen minder snel. In centrum stijgt het aantal licht. Daarmee blijft het aantal positief geteste mensen in de stadsdelen Centrum, Zuid, West, Oost en Noord hangen tussen de signaalwaardes ‘ernstig’ en ‘zeer ernstig’, en Nieuw-West en Zuidoost  rond ‘zeer ernstig’”, aldus de GGD.

Uit de krant