Brasserie Drusius.
Brasserie Drusius.

Horeca genereert enige omzet door afhaal- en bezorgservice

Algemeen

DIEME - Veel horecabedrijven in Diemen zijn aan het begin van de gedeeltelijke lockdown met een afhaal- en/of bezorgservice begonnen. Het levert de bedrijven enige omzet op.

De gedeeltelijke lockdown werd op donderdag 15 oktober van kracht. Een van de maatregelen was het sluiten van de horeca.

De horeca was in het voorjaar maar liefst elf weken gesloten en kreeg na de zomer te maken met een beperking van de openingstijden. Voor horecabedrijven zat er na de afkondiging van de gedeeltelijke lockdown niets anders op dan de creativiteit aan te boren. Veel horecaondernemers startten (opnieuw) met een afhaal- en/of bezorgservice. Angelo Stassen, eigenaar van Grand Café Cheers op het Diemerplein: “Klanten kunnen zeven dagen per week van 11.00 tot 20.00 uur bij ons terecht om artikelen af te halen. Het gaat bijvoorbeeld om chocolade zoals chocoladeletters, truffels, koffie, oliebollen en broodjes voor de lunch. Wij bezorgen de hele dag maaltijden bij mensen thuis, dus lunch én diner. De afhaal- en bezorgservice loopt goed, maar het is natuurlijk een druppel op de gloeiende plaat. Alle horecabedrijven missen door de sluiting enorm veel omzet.” De horeca nam na de heropening in juni strakke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er werd gecheckt of gasten gezondheidsklachten hadden. Zij moesten zich registreren en in de zaak anderhalve meter afstand van elkaar houden. Hierop werd toegezien door het personeel. Angelo verwacht niet dat de horeca dit jaar nog open mag. “Ik ga ervan uit dat de horecazaken in januari weer open mogen. Eerder zou alleen maar meegenomen zijn. Wij missen het contact met onze gasten wel. Dat is andersom ook het geval.”

Lees verder in de digitale editie

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief