Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Fracties GroenLinks, VVD en D66 dienen motie in over hijsen van mensenrechtenvlag

Algemeen

DIEMEN - De fracties GroenLinks, de VVD en D66 zullen tijdens de gemeenteraadsvergadering van morgenavond een motie indienen die het college van B en W verzoekt om zich uit te spreken over het belang van de mensenrechten door op 10 december de mensenrechtenvlag te hijsen bij het gemeentehuis.

Het is op 10 december de Internationale Dag van de mensenrechten.

Ook willen de drie partijen dat het college gaat uitzoeken hoe meer aandacht voor de mensenrechten op scholen kan worden gegenereerd, bijvoorbeeld in samenwerking met Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA). 

“De mensenrechtenvlag, in aanvulling op de regenboogvlag, laat zien dat we in Diemen belang hechten aan mensenrechten en willen bijdragen aan een inclusieve samenleving”, aldus de indieners van de motie.

De fractie van de Onafhankelijke Partij Diemen (OPD) vindt het indienen van de motie symboolpolitiek. “Heel vreemd dat het hijsen van een vlag voor de mensenrechten via een motie moet gaan. Het lijk me heel normaal dat we voor de rechten van de mens zijn. Die vlag kan ook in de mast wapperen zonder motie. Met de motie worden alle partijen onder druk gezet, want als je niet mee tekent of niet voorstemt ben je als partij fout! Ik vind dit een ongepaste motie die misbruik maakt van de situatie. Wij zijn voor de rechten van de mens, maar tegen symboolpolitiek”, aldus Jan Sikking, fractievoorzitter van OPD.

Uit de krant