Een paars broekje

Groeten uit Diemen

DIEMEN - In de jaren vijftig zetelde de lokale politiemacht van Diemen in een bureau aan de Muiderstraatweg tussen de garage van de firma Oostenrijk en het bedrijfspand van Gestetner. De agenten van de rijkspolitie onderhielden een vriendelijke en prettige relatie met de inwoners van Diemen. Zo werd de dagelijkse cafésluiting vaak vergezeld van een laatste borreltje in aanwezigheid van de dienstdoende op sluitingstijden controlerende agent. En een enkele dorpsgenoot die te diep in het glaasje had gekeken, kreeg weleens een lift naar huis. 

Opvallend is ook de eerlijkheid van veel Diemenaren die gevonden voorwerpen netjes naar het bureau brachten. Om het terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaren te bevorderen, drukte de Diemer Courant regelmatig een lijstje van ingeleverde voorwerpen af. Op 30 september 1950 bestond de weekopbrengst uit de gebruikelijke zaken als verloren portemonnees (compleet met inhoud!), kledingstukken, tassen en brillen. Het merkwaardigste gevonden voorwerp was ongetwijfeld een hond en wel een Ierse Setter! 

Maar wat te denken van een bruin koffertje waarin een wollen vest, een paars broekje, drie damesdirectoires en een kussen, alsmede bescheiden) werden aangetroffen. De geschiedenis vertelt helaas niet of het koffertje aan de eigenaar kon worden teruggegeven.

Meer berichten