<p>Jelle Maasdam in december 2019.</p>

Jelle Maasdam in december 2019.

Jelle Maasdam heeft begrip voor vuurwerkverbod

DIEMEN - Jelle Maasdam, eigenaar van Maasdam IJzerwaren aan de Ouddiemerlaan, heeft begrip voor het kabinetsbesluit om dit jaar de verkoop en het afsteken van (het meeste) vuurwerk te verbieden. “Ik vind alleen dat het besluit te laat is genomen. De ondernemers hebben hun vuurwerk al gekocht of besteld.”

Het kabinet heeft het besluit genomen omdat het de zorg rond de jaarwisseling niet nog eens extra wil belasten. De zorg heeft het door de coronacrisis enorm druk en geen capaciteit om ook nog eens gewonden door vuurwerk te behandelen.

Jelle Maasdam verkoopt elk jaar in de dagen voor de jaarwisseling veel vuurwerk. “Het besluit van het kabinet is natuurlijk vervelend voor een aantal ondernemers. Maar ik sta er zo in: als dit mijn bijdrage is om de huidige ellendige situatie op te lossen dan doe ik dat graag. Als ik om mij heen kijk zie ik heel veel ondernemers die het heel moeilijk hebben. Kijk alleen maar naar de horecazaken in Diemen. Die ondernemers doen hun uiterste best om toch enige omzet te genereren. Daar heb ik veel respect voor.”

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten