Foto: DiemerNieuws

Personeelsleden gemeente besmet met corona

DIEMEN - Een aantal leden van het team Handhaving en Openbare Orde & Veiligheid is de afgelopen twee weken besmet geraakt met het coronavirus.

Dit schrijft het college van B en W is een raadsbrief aan de leden van de gemeenteraad en de fractieopvolgers.

“Dit heeft geleid tot een quarantaineperiode voor medewerkers die in aanraking zijn geweest met deze besmette medewerkers. Desondanks konden de coronadiensten wel worden ingevuld”, aldus het college van B en W.

Het college is van mening dat veel mensen zich aan de regels houden en dat met name organisaties aan het zoeken zijn naar mogelijkheden binnen de regels van de noodverordening. 

Maar er moet regelmatig worden opgetreden tegen mensen die de regels overtreden. “We zien dat het voorkomt dat op verschillende plekken de groepsgrootte groter is dan twee, ook in buitengebieden zoals het Diemerbos. Verder waren er regelmatig feestjes op de Campus Diemen Zuid/Our Domain. Daar is ook regelmatig opgetreden. Een aantal supermarkten doet nog aanpassingen zoals de nieuwe Jumbo in Diemen-Noord. We constateren af en toe overtredingen bij het (binnen)sporten. Verder lijkt het erop dat men zich over het algemeen goed aan de regels weet te houden. De inzet van Samen Veilig, de coronawijzers en de toezichthouders helpt hierin”, schrijft het college van B en W in de raadsbrief.

Meer berichten