Afbeelding

Zwembaden, theaters, bioscopen, bibliotheken, buurthuizen mogen weer open

Algemeen

DIEMEN - Premier Rutte en minister De Jonge hebben tijdens een persconferentie in Den Haag bekend gemaakt dat de extra coronamaatregelen die twee weken geleden zijn genomen met ingang van donderdag niet meer gelden. Dan gelden weer de maatregelen zoals die twee weken geleden van kracht waren.

Dit betekent dat zwembaden, theaters, bioscopen, bibliotheken, buurthuizen, pretparken en dierentuinen weer open mogen. 

Er mogen maximaal 30 bezoekers naar theaters, bioscopen en concertzalen.

Mensen mogen thuis weer drie gasten ontvangen in plaats van twee. Buiten mogen mensen weer met vier mensen samen zijn. De horeca blijft dicht en evenementen blijven verboden. De horeca mag doorgaan met de afhaalservice en bezorgen.

Amateursportwedstrijden voor volwassenen én kinderen zijn nog verboden. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten (trainen en onderlinge wedstrijden) onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Volwassenen mogen trainen, maar maximaal met 4 personen en alleen op 1,5 meter. Clubgebouwen blijven gesloten. Sporters moeten thuis douchen.

Mensen dienen thuis te werken, tenzij dit echt niet anders kan.

Premier Rutte deelde mee dat als de coronawet op 1 december ingaat mondkapjes verplicht worden in winkels en andere publieke binnenruimten.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief