Windenergiecoöperatie DiemerWind wil windmolens plaatsen in Diemen

DIEMEN - Drie enthousiaste Diemenaren, Harry Kemps, Fred Vos en Jorrit Leijting, allen betrokken bij Stichting Daarom Duurzaam Diemen en het netwerk Duurzaam Dorp Diemen, hebben onlangs de koppen bij elkaar gestoken en windenergiecoöperatie DiemerWind opgericht. 

Het doel van DiemerWind is het plaatsen en exploiteren van één of meer windturbines in Diemen. Op 25 november organiseert DiemerWind van 20.00 tot 21.30 uur een online informatiebijeenkomst.

“Windenergie is hernieuwbare energie uit een oneindige bron. Windturbines wekken stroom op zonder CO₂ en fijnstof de lucht in te sturen en helpen klimaatverandering tegen te gaan. DiemerWind wil dat er meer duurzame energie lokaal wordt opgewekt. Belangrijk daarbij is dat Diemenaren en bewoners uit de regio mede-eigenaar kunnen worden van de turbine en delen in de opbrengsten. Ook wordt er een deel van de opbrengsten geïnvesteerd in lokale en regionale duurzame en sociale projecten. Zo wordt het geld lokaal verdiend en lokaal geïnvesteerd.”

Aanmelden voor de online informatiebijeenkomst kan door een mailtje te sturen naar info@diemerwind.nl. Mensen kunnen lid worden van de coöperatie door het aanmeldformulier op de website www.diemerwind.nl in te vullen. Tegen een jaarlijkse bijdrage van € 10,- ontvangen zij de nieuwsbrief en hebben straks voorrang bij de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden.

Meer berichten