Afbeelding
Foto: Maaike Westerbeek-Luijten | Moments by Maaike

Sinterklaas is weer in het land

Algemeen

DIEMEN - Sinterklaas is vandaag in het geheim in Nederland aangekomen.

Door de coronamaatregelen was het al lange tijd duidelijk dat er dit jaar geen traditionele Sinterklaasintocht in Diemen plaats zou vinden. Helaas moest enkele weken geleden het besluit worden genomen om ook geen Sinterklaasoptocht in Diemen te houden.

Maar de goedheiligman uit Spanje is toch naar Nederland gekomen. De stoomboot is vanmorgen op een geheime plek in Nederland gearriveerd. De bejaarde kindervriend uit Spanje is nog enorm fit. Samen met zijn pieten heeft hij al stiekem een aantal plaatsen in Nederland bezocht, waaronder Diemen.

Stichting Sinterklaas in Diemen heeft ervoor gezorgd dat burgemeester Erik Boog vandaag de goedheiligman kon ontmoeten. Sinterklaas en de burgemeester kennen elkaar inmiddels goed. De burgemeester van Diemen overhandigde Sinterklaas een enveloppe met de eerste tekeningen van kinderen uit Diemen die zijn binnengekomen via de website van sinterklaasjournaal.ntr.nl. Kinderen kunnen nog tekeningen insturen. 

Sinterklaas heeft het DiemerNieuws laten weten dat er in Diemen alleen maar lieve kinderen wonen. Zij mogen uiteraard hun schoen zetten en krijgen op 5 december een cadeautje. Sinterklaas hoopt de komende weken een aantal kinderen persoonlijk te zien.

Sinterklaas vertrekt op 5 december weer met de stoomboot naar Spanje. Hij viert op 6 december in kleine kring zijn verjaardag.

De goedheiligman hoopt dat de situatie over een jaar weer normaal is. Hij kijkt er nu al naar uit om in november 2021 weer met de stoomboot bij de loswal te arriveren en vervolgens op zijn paard naar het Diemerplein te rijden.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief