Saskia Paërl treedt op voor bewoners van zorgcentra en verpleeghuizen

DIEMEN - Saskia Paërl (66) is zangeres, zangcoach en zangpedagoge. Zij verzorgt momenteel veel optredens voor bewoners van woon-zorgcentra en verpleeghuizen.

Saskia Paërl doet de optredens via Zoom. Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om live op te treden. Ook geeft zij via Zoom zanglessen aan cursisten in binnen- en buitenland. Er zijn deelnemers uit onder andere Indonesië, Brazilië, Canada en Nederland.

Saskia is al tientallen jaren professioneel bezig in de muziek. Zij voltooide een zangopleiding aan het Conservatorium van Amsterdam en trad daarna jarenlang op. Zij was zangeres bij het Concertgebouworkest in Amsterdam en trad onder andere in Oostende in België en het Duitse Rostock op. Saskia: “Ik verzorg momenteel veel optredens voor bewoners van woon-zorgcentra en verpleeghuizen. Ik maak dan via Zoom contact met de bewoners van een woon-zorgcentrum of verpleeghuis en zend een video uit waarin ik liedjes zing voor wat ik noem ‘De Jeugd Van Vroeger’. Ik maak ook live persoonlijk contact met de mensen. Het repertoire pas ik aan de doelgroep aan. Voor mensen met een somatische indicatie verzorg ik een ander programma dan voor mensen die dement zijn. Ik merk dat mijn optredens mensen helpen om het vol te houden in deze periode van de pandemie van Covid-19. Zij worden er blij, rustig en wakker van. Zingen geeft energie waarvoor je je bed wilt uitkomen en door die energie versterk je je immuunsysteem.”

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten