Coronawijzers bij Jumbo in Diemen-Zuid.
Coronawijzers bij Jumbo in Diemen-Zuid.

Boog: 'Blijf adviezen en maatregelen volgen'

Algemeen

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog gaat in op ontwikkelingen rond het coronavirus. Hij wijst erop dat er nog een lange weg is te gaan.

Burgemeester Erik Boog ziet een aantal positieve ontwikkelingen in de bestrijding van het coronavirus, maar waarschuwt ook: “We hebben nog een lange weg te gaan. Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus neemt gestaag af. Vorige week was er in Diemen en de regio een afname van 30% te zien ten opzichte van de week ervoor. Maar willen we echt teruggaan naar het veiligheidsniveau ‘waakzaam’, dan moeten de cijfers nog veel verder dalen. En dat moeten we dan zo houden tot een vaccin zijn werking heeft, ben ik bang. Dat is geen fijne boodschap, maar wel realistisch.”

Boog is positief over de ontwikkelingen die hij ziet bij de ontwikkeling van vaccins en de vooruitgang bij het testen. “Een goed werkend vaccin op de markt brengen duurt meestal jaren. Maar door alle inzet die er nu in de wereld is om tot een goed coronavaccin te komen, gaat het nu veel sneller. Dat is hoopvol. Zo horen we nu positieve berichten over het vaccin dat Pfizer en BioNTech hebben ontwikkeld. Als de laatste testfasen zijn doorlopen, kan dat vaccin redelijk snel verspreid worden. Ook bij andere vaccins gaat het nu snel.”

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant