Afbeelding

Plek van Het Atelier blijft onderwijslocatie

Algemeen

DIEMEN – Het ziet er naar uit dat de plek waar nu basisschool Het Atelier staat vooralsnog een onderwijslocatie blijft. B en W baseert zich hierbij op het onderzoek dat adviesbureau M3V heeft uitgevoerd in opdracht van gemeente Diemen. Uit het onderzoek van M3V blijkt dat het aantal leerlingen van de basisscholen in Diemen de komende vijftien jaar fors toeneemt.

“Voor een deel is reeds voorzien in uitbreiding van de onderwijscapaciteit. Door het opschalen van de capaciteit van de nieuwe Brede School in Holland Park van 500 leerlingen (zoals omschreven in de Strategische Visie Onderwijshuisvesting 2017-2037) naar maximaal 750 leerlingen en de tijdelijke huisvesting bij Brede School De Kersenboom in Plantage de Sniep kunnen de komende jaren alle leerlingen in Diemen naar school”, laat het college van B en W aan de gemeenteraad weten.

“Uit de prognoses blijkt dat het noodzakelijk zal zijn om de totale capaciteit voor het onderwijs voor de lange termijn uit te breiden met zo’n 450 leerlingplaatsen. Met dit gegeven als uitgangspunt, de ruimtedruk in Diemen en de huidige bestemming en functie van het Atelier is het advies overgenomen om de onderwijscapaciteit op de huidige locatie van het Atelier te behouden”, aldus het college van B en W.

Het Atelier verhuist in 2022 naar de brede school in Holland Park. De plek van het Atelier was eerder aangewezen als een van de zoeklocaties voor sociale woningbouw.

Uit de krant