Afbeelding

Gemeente wil binnenkort starten met herinrichting sportpark

Algemeen

DIEMEN - Voor TIW-Survivors was zondag 1 november een zwarte dag. De huurovereenkomst tussen de gemeente en de honkbal- en softbalvereniging voor de velden op Sportpark De Diemen liep die dag af. De huurovereenkomst voor het clubgebouw loopt op 31 december af.

De gemeente is van plan om op korte termijn het eerder dit jaar genomen raadsbesluit over de herinrichting van Sportpark De Diemen uit te voeren. Dit raadsbesluit houdt in dat er twee velden voor Hockey Club Diemen, een extra veld voor sv Diemen, een handbalveld voor SV Zeeburg en een beachveld op het sportpark worden aangelegd. Het gevolg hiervan is dat honk- en softbalvereniging TIW-Survivors uit Diemen moet vertrekken.

Wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken vertelde de gemeenteraad donderdagavond 29 oktober tijdens de digitale gemeenteraadsvergadering dat de gemeente in principe op 1 november met de herinrichting van het sportpark zou kunnen beginnen. Er verschenen maandag echter geen bulldozers op het terrein van TIW-Survivors.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant