Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Uitspraak Raad van State inzake beroep bestemmingsplan Holland Park Zuid

Algemeen

DIEMEN - De Raad van State heeft vandaag uitspraak gedaan inzake het beroep van stichting de Arq en kerkgemeenschap Filadelfia tegen het bestemmingsplan Holland Park Zuid. Wat betreft het beroep van stichting Arq is de gemeente Diemen in het gelijk gesteld. In het beroep van kerkgemeenschap Filadelphia is de gemeente in het ongelijk gesteld.

Met stichting Arq wordt al gesproken over een passende oplossing. Voor Filadelfia houdt de uitspraak in dat het kerkgebouw zelfstandig op de huidige locatie zal blijven gehandhaafd. De gemeenteraad dient het bestemmingsplan op het terrein van Filadelfia binnen vier weken conform de uitspraak van de raad van State aan te passen. Het college zal op korte termijn het voorstel tot aanpassing van het bestemmingsplan voorleggen aan de gemeenteraad.

Holland Park Zuid zal samen met Holland Park West de ontwikkeling van Holland Park afronden. Holland Park Zuid omvat circa 1.500 woningen en voorzieningen in een parkachtige omgeving. Het gebied strekt zich uit van metrostation Verrijn Stuart langs het Zilvermeeuwpad tot de Bergwijkdreef.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief