Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg.
Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg. Foto: Gerrit Alink

Alle bewoners van de laagbouw krijgen volgend jaar gft-container

Algemeen

DIEMEN - Alle bewoners van een laagbouwwoning in Diemen krijgen volgend jaar een gft-container

De gemeente is druk bezig met het Afvalplan 2020. Het doel is om de hoeveelheid restafval die wordt aangeboden fors te verminderen. Het is daarom van belang dat er meer afval wordt gescheiden. Veel mensen vinden het lastig om hun groente-, fruit- en tuinafval (gft) in de ondergrondse containers te verzamelen. Om dat makkelijker te maken, krijgen alle bewoners van een laagbouwwoning volgend jaar een eigen container voor gft en etensresten.

Eerder dit jaar konden bewoners van de laagbouw in Diemen al een minicontainer voor papier en/of plastic verpakkingen, blikjes en drankkartons (pbd) aanvragen. Dit leidde tot veel respons: er zijn al ruim 1200 containers aangevraagd door bewoners van laagbouwwoningen in Diemen. Het is nog steeds mogelijk een of beide containers aan te vragen.

De gemeente start nu met een volgende fase van het Afvalplan 2020. Alle inwoners van Diemen met een laagbouwwoning krijgen deze week een brief van de gemeente waarin staat dat zij in januari een gft-container krijgen. In de brief staat vooral achtergrondinformatie. Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg is verantwoordelijk voor de portefeuille Afval en Duurzaamheid. “In de brief die wij aan de bewoners van de laagbouw sturen staat dat zij in januari bericht van Afvalbedrijf Meerlanden ontvangen over de komst van een gft-container. Wij leggen de bewoners van de laagbouw via deze brief ook uit dat wij druk bezig zijn met de uitvoering van het Afvalplan 2020.”

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant