Afbeelding
Foto: Politie Amsterdam-Amstelland

Sabel ingeleverd op politiebureau in Diemen

Algemeen

DIEMEN - Mensen kunnen deze week hun wapens inleveren op het politiebureau in Diemen. Er werd gisteren een sabel ingeleverd.

In de strijd tegen het messenbezit en vooral het gebruik ervan onder jongeren is in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) onlangs een aanvullend messenverbod opgenomen. In aanvulling daarop is in Diemen maandag ook een inleveractie voor alle wapens gestart. Tot en met 6 november kunnen op het politiebureau in Diemen wapens ingeleverd worden. 

Diemen sluit met de Inleveractie aan bij de campagne Amsterdam ontwapent. De gemeenten Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel houden daarbij samen met politie en OM een wapeninleveractie. Die actie loopt bij acht politiebureaus, waaronder dat van Diemen. Tot en met 6 november kunnen alle bewoners messen, pistolen, revolvers, dolken, munitie, ploertendoders, boksbeugels, pepperspray, traangas en stroomstootwapens inleveren. De campagne is er ook op gericht om bewoners bewust te maken van de risico’s van het dragen en bezitten van wapens.

Uit de krant