Bezoek aan hartziekenhuis in Goris waar nu ook oorlogsslachtoffers worden behandeld.
Bezoek aan hartziekenhuis in Goris waar nu ook oorlogsslachtoffers worden behandeld.

Harry van Bommel neemt deel aan vredesinitiatief in Armenië

Algemeen

DIEMEN - Voormalig Tweede Kamerlid Harry van Bommel uit Diemen en de Nederlands-Armeense Haik Khanamiryan nemen van 1 tot en met 4 november op uitnodiging van de Armenian General Benevolent Union (AGBU) deel aan een vredesinitiatief in Armenië. 

Zij voeren samen met delegaties uit 15 Europese landen gesprekken met diplomaten, politici en ontheemden over de situatie in Nagorno-Karabach en de dreigende etnische zuivering aldaar. Er wordt onder meer gesproken met de president van Armenië.

Doel van het initiatief is om de publieke en politieke aandacht in de EU voor dit conflict en de humanitaire consequenties ervan te vergroten. Tevens zal er gezamenlijk een beroep op de EU worden gedaan om hulp te bieden bij de humanitaire crisis die nu ontstaat in de regio.

Voormalig Tweede Kamerlid Van Bommel heeft de regio vele malen bezocht, ondermeer als verkiezingswaarnemer en als lid van de parlementaire assemblee van de NAVO. In 2015 bezocht hij de Armeense enclave Nagorno-Karabach en sprak daar met de parlementsvoorzitter en de minister van Buitenlandse Zaken. 

Haik Khanamiryan is vrijwilliger bij AGBU Europe, geboren in Armenië en in 1993 op 5-jarige leeftijd met zijn ouders vanwege oorlogsgeweld naar Nederland gevlucht.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief