Sint Petrus' Bandenkerk.
Sint Petrus' Bandenkerk.

Sint Petrus’ Banden: Allerzielen in aangepaste vorm

Algemeen

DIEMEN - De rooms-katholieke parochie Sint Petrus’ Banden viert Allerzielen vandaag in een aangepaste vorm. Dit in verband met de coronamaatregelen.

Ieder jaar op 2 november viert de kerk over heel de wereld de gedachtenis van Allerzielen: een dag van herinnering aan onze dierbare overledenen. Ook in de Sint Petrus’ Bandenkerk wordt ieder jaar op 2 november Allerzielen gevierd, maar vanwege de nu geldende coronamaatregelen heeft het parochiebestuur tot haar spijt moeten besluiten dat er geen viering zal zijn.

“Toch willen wij op deze dag hen gedenken die ons in het afgelopen jaar zijn ontvallen. Er zal daarom op de dag van Allerzielen via onze website een viering te zien zijn die wordt opgenomen vanuit de Sint Petrus’ Bandenkerk. Diaken Han Hartog zal voorgaan en het Stanzakoor verleent muzikale ondersteuning. Belangstellenden kunnen de uitzending vinden op www.sintpetrusbanden.na/allerzielen en de viering is de gehele dag te bekijken. Het kerkhof achter de kerk zal ook de gehele dag geopend zijn voor bezoek aan de graven en wordt voor de gelegenheid tussen 18.00 en 21.00 uur met fakkels verlicht. Tussen deze tijden zullen er ook graflichten en bidprentjes verkrijgbaar zijn. Bezoekers vinden die bij de ingang van het kerkhof”, aldus het parochiebestuur.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief