Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

VVD: in toekomst 180 robuuste bomen terug in Van Gemertplantsoen

Algemeen

DIEMEN - De fractie van de VVD heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering over begroting een motie ingediend over de toekomst van het Van Gemertplantsoen. De partij wil dat het plantsoen in ‘de oude glorie’ wordt hersteld.

Eerder dit jaar zijn er veel bomen in het Van Gemertplantsoen en de directe omgeving gekapt. Dit was nodig voor de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een spooronderdoorgang bij het station in het centrum van Diemen en het inrichten van een tijdelijk bouwterrein. 

De VVD wijst erop dat het om zo’n 180 robuuste bomen ging.

In de toekomst wordt het parkeerterrein aan de noordzijde van het NS-station verplaatst naar de zuidzijde van het station. De VVD wijst erop dat dit ten koste gaat van het Van Gemertplantsoen. 

Het college van B en W heeft aangegeven dat het Van Gemertplantsoen nadat de spoorondertunneling gereed is wordt heringericht. Over de herinrichting zal overleg worden gevoerd met omwonenden.

De VVD verzoekt het college van B&W om na afloop van de werkzaamheden, in overleg met de omwonenden, op het Van Gemertplantsoen tenminste circa 180 bomen met een robuuste omvang (terug) te planten en dit plantsoen in oude luister en omvang te herstellen. Met veel groen. 

Ook wil de VVD dat een deel van de parkeervoorzieningen eventueel terugkeert aan de noordzijde van het station. De VVD vraagt het college van B en W om in overleg met omwonenden te overwegen de parkeervoorzieningen aan te leggen met een groene, waterdoorlatende ondergrond.

Uit de krant