Afbeelding
Foto:

Theater de Omval programmeert flexibel

Algemeen

DIEMEN Theater de Omval heeft het programma opnieuw aangepast als gevolg van de gedeeltelijke lockdown. Grand Café Blauw is gesloten. Theater De Omval maakt net zoals andere culturele instellingen en veel bedrijven in Nederland een loodzwaar jaar door. Zakelijk directeur Michiel Hatenboer gaat in op de situatie van het theater en Grand Café Blauw. Hij werkt nauw samen met artistiek directeur Danny van Zuijlen.

Theater de Omval en Grand Café Blauw waren in het voorjaar lange tijd gesloten in verband met de coronamaatregelen. Begin juni mochten het theater en Grand Café Blauw weer open. Aanvankelijk waren er dertig bezoekers per voorstelling welkom, later meer.

Hatenboer: “Wij konden nadat de maatregelen waren versoepeld bij theatervoorstellingen maximaal 50 bezoekers ontvangen. Bij filmvoorstellingen slechts 45. Bij filmvoorstellingen komen meer mensen alleen. Vanwege de maatregel die voorschrijft dat iedereen 1,5 meter afstand moet houden konden er daarom tijdens filmvoorstellingen minder bezoekers in de zaal dan tijdens theatervoorstellingen. Wij vonden het echter te ver gaan om mensen niet toe te staan om alleen een filmvoorstelling te bezoeken. Danny en ik zijn flexibel. Wij hebben bijvoorbeeld besloten om op de tijdstippen van theatervoorstellingen die niet doorgaan extra filmvertoningen te programmeren.”

Lees verder in de digitale editie

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief