Afbeelding

Winkelcentrum De Kruidenhof op de schop: voorlopig ontwerp vrijgegeven

Algemeen

DIEMEN - Winkelcentrum De Kruidenhof in Diemen-Zuid gaat op de schop. De eigenaar van het winkelcentrum wil supermarkt Jumbo uitbreiden. Ook worden de gevels en de overkapping van het winkelcentrum aangepast. De gemeente staat welwillend tegenover deze plannen. 

Vanwege de uitbreiding moet de inrit bij het winkelcentrum worden verplaatst en het parkeerterrein opnieuw ingericht. Hiervoor is een voorlopig ontwerp gemaakt voor de openbare ruimte in de omgeving. Het college van B en W heeft het voorlopig ontwerp voor de uitbreiding van winkelcentrum De Kruidenhof in Diemen-Zuid vrijgegeven voor inspraak. Omwonenden in de omgeving worden deze week per brief geïnformeerd over het voorlopig ontwerp als ook over de inspraakprocedure.

De plannen voor het winkelcentrum en omgeving maken deel uit van het Programmaplan Diemen-Zuid. Hierin is een aantal projecten gebundeld die de komende periode worden uitgevoerd in Diemen-Zuid. Onder andere het wijzigen van de verkeersstructuur in Diemen-Zuid is onderdeel van het programmaplan. Bedoeling is om Diemen-Zuid, dat zo’n veertig jaar bestaat, een impuls te geven, zodat het weer een tijd goed meekan. De gemeente ziet de uitbreiding van het winkelcentrum, geïnitieerd door de eigenaar, als een kans de openbare ruimte en uitstraling verder te verbeteren in dit gebied.

Uitgangspunten voorlopig ontwerp 

Een belangrijk onderdeel van het voorlopig ontwerp zijn klimaat adaptieve maatregelen. Zo is er in het ontwerp bijvoorbeeld ruimte tussen de parkeervakken opgenomen om meerdere grote bomen te planten die voor schaduw zorgen. Ook is bijvoorbeeld gekozen voor materialen die bij extreme neerslag makkelijker grote hoeveelheden regenwater kan opvangen. Verder wordt de stoep voorlangs verruimd en de parkeervakken anders gepositioneerd. In eerder stadium is een inloopavond georganiseerd over de uitbreidingsplannen (16 oktober 2019).

Online consultatie 

Vanwege de geldende coronamaatregelen wordt nu geen fysieke inloopavond georganiseerd over het voorlopig ontwerp. Wel is het voorlopig ontwerp online te raadplegen op de gemeentelijke website. Ook kunnen belangstellenden fysiek naar het gemeentehuis komen om het ontwerp in te zien. 

De inspraakperiode loopt van 29 oktober tot en met 10 december 2020.

Uit de krant