Foto: Holzhaus Fotografie

Hartjesboom voor overledenen corona geplant

DIEMEN - De gemeente Diemen heeft vanmiddag voor de overledenen in coronatijd een herdenkingsboom geplant.

De bijzondere boom is een Katsuraboom, ook wel de hartjesboom genoemd. De boom is geplaatst in het Nelson Mandelapark in Diemen Centrum. Deze plek is gekozen op suggestie van de inwoners en is gesitueerd nabij speeltoestel De blauwe olifant. Vanwege de coronavoorschriften kon er rond de plaatsing geen ceremonie met nabestaanden plaatsvinden.

Burgemeester Erik Boog heeft wel namens het gemeentebestuur en inwoners van Diemen bloemen gelegd bij de herdenkingsboom. Vanaf nu is iedereen in de gelegenheid dat ook te doen. De hartjesboom is bedoeld om op een speciale en waardige manier stil te staan bij het leed in deze bijzondere periode. 

Burgemeester Erik Boog: ‘We zitten nog midden in de coronacrisis en we hebben te maken met veel beperkende maatregelen en adviezen. Inmiddels is al wel duidelijk dat we ook in Diemen met veel verdriet te maken hebben. Denk in de eerste plaats maar aan het overlijden van dierbare familieleden of vrienden. Zeker in de Diemense zorgcentra De Diem en Berkenstede zijn we daarmee geconfronteerd, maar ook daarbuiten. Goed afscheid nemen was lang niet altijd mogelijk en ook dat heeft veel leed veroorzaakt. Met de plaatsing van de hartjesboom hebben we nu een plek gecreëerd waar alle overledenen in deze periode, niet alleen de coronaslachtoffers, herdacht kunnen worden. Laat deze boom troost bieden aan eenieder en een plek vormen om dierbaren met liefde te herdenken. Deze hartjesboom is met de hartvormige bladeren en de veranderende kleuren een mooi symbool voor de liefde en de verschillende fases van het leven.”

Meer berichten