Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Optocht Sinterklaas gaat niet door

Algemeen

DIEMEN - De optocht die Sinterklaas op zaterdag 14 november in Diemen zou houden kan niet doorgaan. Dit heeft alles te maken met de verscherpte coronaregels omtrent evenementen. Optochten zijn de komende tijd verboden.

Nadat duidelijk was geworden dat de traditionele intocht van Sinterklaas dit jaar niet zou kunnen plaatsvinden in verband met corona, besloot de Stichting Sinterklaas in Diemen om op 14 november een optocht te organiseren. Er zou een optocht door alle wijken van Diemen worden gehouden.

Nu blijkt dat ook de optocht niet door kan gaan, heeft de Stichting Sinterklaas in Diemen geregeld dat Sinterklaas en Burgemeester Boog in november wel een telefonisch interview met elkaar hebben over de komst van de Sint naar Diemen. Studio DMN neemt het interview met een camera op en het is halverwege november te bekijken op social media. De vele pepernoten van de intocht die dit jaar overblijven worden nu verspreid via de Voedselbank Diemen en de scholen.

Stichting Sinterklaas in Diemen geeft aan dat er vanaf dit jaar alleen nog maar roetveegpieten de Sint in Diemen zouden gaan begeleiden. Dat had de stichting vorig jaar al besloten. De afgelopen jaren werden daartoe de eerste stappen gezet. Het comité vindt het belangrijk dat het Sinterklaasfeest een mooi en groot feest moet zijn voor alle kinderen in Diemen.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief