Hans van Leverink.
Hans van Leverink. Foto: Trudy Kroese

Studio DMN vraagt extra subsidie voor verhuizing en Jazz & Drinks

Algemeen

DIEMEN - De lokale omroep Studio DMN heeft bij de gemeenteraad een extra subsidie van 5.000 euro aangevraagd voor de verhuizing binnen De Omval. Ook heeft Studio DMN een extra subsidie aangevraagd voor de jazzconcerten Jazz & Drinks.

Studio DMN heeft een studio op de begane grond van De Omval. Hans van Leverink, voorzitter van Studio DMN: “Omdat de openbare bibliotheek een plek in De Omval krijgt moeten wij volgend jaar verhuizen van de begane grond naar de eerste etage. Wij willen daar een nieuwe studio inrichten. De verhuizing en de inrichting van de nieuwe studio kosten bij elkaar ongeveer 5.000 euro.”

Studio DMN organiseert zes keer per jaar op zondagmiddag het evenement Jazz & Drinks in Grand Café Blauw in De Omval. Jazz & Drinks gaat voorlopig niet door in verband met de coronamaatregelen. Grand Café Blauw is net als andere horecabedrijven gesloten.

Studio DMN hoopt volgend jaar zes keer Jazz & Drinks te organiseren. Van Leverink: “Wij maken per editie van Jazz & Drinks 500 euro onkosten. Dat geld gebruiken wij om de artiesten te betalen. Wij kregen altijd geld van sponsors. Die bijdragen vallen volgend jaar echter weg. Daarom vragen wij een extra subsidie van 3.000 euro. Wij willen voor Jazz & Drinks geen entree heffen.”

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief