Afbeelding
Foto: Rick Bakker, Inbo Amsterdam.

Comité Hoogbouw Nee heeft voldoende geld voor beroep tegen bouwplan Arent Krijtsstraat 1

Algemeen

DIEMEN - Het Comité Hoogbouw Nee heeft voldoende financiële middelen om bij de Raad van State beroep aan te tekenen tegen het bouwplan voor de Arent Krijtsstraat 1. Daar komt een appartementencomplex met 51 huurwoningen in de vrije sector. Ook komen er 23 parkeerplaatsen.

De gemeenteraad ging in september akkoord met het bouwplan. De fracties van GroenLinks, D66 en de PvdA stemden voor. De fracties van de VVD, het CDA, de Onafhankelijke Partij Diemen, de Ouderenpartij Diemen en Ons Diemen stemden tegen het voorstel.

Het Comité Hoogbouw Nee verzet zich al lange tijd tegen het bouwplan. 

Ronald Vriend is samen met Terry Hoekstra initiatiefnemer en woordvoerder van het Comité Hoogbouw Nee. “Met trots kunnen wij melden dat we in amper drie weken de financiële dekking voor de juridische kosten voor de gang naar de Raad van State rond hebben gekregen. Dankzij de vele inwoners cq medestanders die wij in Diemen hebben is het bedrag veel sneller dan verwacht gehaald. Uiteraard hebben wij inmiddels een dikke dankjewel gestuurd naar de vele gulle gevers. Het is ons duidelijk dat de beslissing om het bouwplan voor een galerijflat aan de Arent Krijtsstraat 1 goed te keuren niet de goedkeuring heeft van heel veel mensen in Diemen. Laat staan dat het de belangen behartigt van de omwonenden”, aldus Vriend.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief