De prijsuitreiking in januari.
De prijsuitreiking in januari. Foto: Trudy Kroese

Kunstprijs van Diemen gaat dit jaar niet door

Algemeen

DIEMEN - De Kunstprijs van Diemen gaat dit jaar niet door. De prijs wordt jaarlijks door Kunstzin Diemen georganiseerd in opdracht van de gemeente. Kunstzin Diemen is de vereniging van beeldend kunstenaars in Diemen.

Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen: “Wij hebben besloten om de Kunstprijs van Diemen dit jaar niet te organiseren omdat er door de coronamaatregelen geen mogelijkheden zijn om het werk van de deelnemers te exposeren. Wij vinden het belangrijk dat de inwoners van Diemen het werk van de deelnemers kunnen zien. Een expositie dient ook om mensen de gelegenheid te geven een stem uit te kunnen brengen voor de publieksprijs. Door de coronamaatregelen hebben wij dit jaar geen exposities en andere activiteiten kunnen organiseren. Wij hopen dat dit in de loop van 2021 wel weer kan.” 

Kunstzin Diemen heeft besloten om de Kunstroute van Diemen uit te stellen. “Wij wilden in het voorjaar van 2021 de Kunstroute van Diemen houden. Maar wij denken dat dat vanwege corona geen goede tijd is. Wij hebben de Kunstroute van Diemen daarom uitgesteld tot september. Wij hopen dat er dan weer veel mogelijk is”, aldus Dijk.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief