Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Begrotingsvergaderingen gemeenteraad digitaal

Algemeen

DIEMEN - De begrotingsbehandeling inclusief de algemene beschouwingen van de gemeenteraad vinden dit jaar digitaal plaats. Dit heeft het presidium van de gemeenteraad dinsdagavond besloten. De raadsvergaderingen over de begroting vinden op donderdag 29 oktober en donderdag 5 november plaats.

De vergaderingen kunnen door iedereen live worden gevolgd via de website: https://gemeenteraad.diemen.nl/ en het YouTube-kanaal ‘Vergaderingen Gemeente Diemen‘.

Morgen vinden er twee vergaderingen plaats: een informatieve raadsvergadering (aanvang 20.00 uur) en een besluitvormende raadsvergadering (aanvang 21.00 uur). Ook deze vergaderingen zijn digitaal.

Vorige maand werd besloten om de informatieve vergaderingen digitaal te houden, maar de besluitvormende vergaderingen - waaronder de begrotingsbehandeling - ‘fysiek’ in het gemeentehuis te houden. Uiteraard waren er de nodige aanpassingen gedaan in de raadszaal en zouden alle aanwezigen zich aan de coronamaatregelen dienen te houden.

Het snel stijgende aantal besmettingen en de daaropvolgende gedeeltelijke lockdown die het kabinet vorige week heeft afgekondigd is voor het presidium van de gemeenteraad aanleiding om te besluiten om de begrotingsbehandeling dit jaar digitaal te houden.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief