Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Coronamaatregelen hebben veel gevolgen voor lokale sport

Algemeen

DIEMEN - De nieuwe coronamaatregelen die het kabinet dinsdagavond heeft bekendgemaakt hebben grote gevolgen voor de sport in Diemen.

Het kabinet heeft bekendgemaakt dat volwassenen voor een periode van voorlopig vier weken niet aan een teamsport mogen deelnemen. Het gaat om teamsporten van meer dan vier personen.

Het is wel toegestaan om individuele sporten als tennis en tafeltennis te beoefenen. Dubbelpartijen zijn niet toegestaan. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen wel in groepsverband trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Ook de competities van de jeugd zijn stilgelegd.

De technische staf en de spelers van SV Diemen 1 werden dinsdagavond onaangenaam verrast door het besluit van het kabinet. De ploeg van trainer Raymond Aarts is de competitie uitstekend gestart en is na drie wedstrijden koploper in de vierde klasse F. Henk van der Weele, voorzitter van SV Diemen: “Ik zag deze maatregelen aankomen. Het is jammer, maar ik vind de maatregelen wel logisch. Het kabinet wil het aantal sociale contacten en reisbewegingen verminderen.” Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen wel samen sporten, maar er wordt niet tegen andere clubs gespeeld. “Wij gaan ervoor zorgen dat onze jeugdleden kunnen trainen en onderling partijtjes kunnen spelen.”

Het eerste damesteam van SV Zeeburg komt dit jaar uit in de tweede divisie. De ploeg kwam tot dusver één keer in actie. Het team is de afgelopen periode geconfronteerd met corona. Tijdens de voorbereiding werd een van de speelsters besmet en werd de training tien dagen stilgelegd. Ook ging een vriendschappelijk duel niet door. De afgelopen twee weken werden de competitieduels van SV Zeeburg in verband met corona geschrapt. 

Het eerste honkbalteam van TIW-Survivors moet afwachten of de cruciale wedstrijd tegen RCH Pinguïns 3 nog kan worden gespeeld. Beide teams hebben al hun wedstrijden gewonnen en staan boven aan de ranglijst. Afgelopen zondag zouden beide teams elkaar ontmoeten in Heemstede. De inzet van het duel was de titel. De wedstrijd kon niet doorgaan in verband met een verregend veld.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief