Afbeelding
Foto:

TIW-Suvivors: ‘Wij vertrekken niet zonder slag of stoot’

Algemeen

DIEMEN - Honk- en softbalvereniging TIW-Survivors is niet van plan om op 1 november te vertrekken uit Diemen.

De gemeenteraad is eerder dit jaar akkoord gegaan met het voorstel van het college van B en W voor de herinrichting van Sportpark De Diemen. Dit betekent dat TIW-Survivors moet vertrekken om plaats te maken voor twee hockeyvelden voor Hockeyclub Diemen, een vierde veld voor SV Diemen, een handbalveld voor SV Zeeburg en een beachveld.

Het is de bedoeling dat TIW-Survivors een ‘zachte landing’ kan maken en op de accommodatie van OVVO op Sportpark Middenmeer gaat spelen. Gregor Rossen, voorzitter van TIW-Survivors: “De gemeente heeft ons een veldgarantie gegeven, maar zoals ik al eerder heb gezegd, is het voor ons niet mogelijk om naar het terrein van OVVO te verhuizen. De accommodatie is veel te klein en er is geen lichtinstallatie. Er is nu al te weinig ruimte om al onze teams te laten spelen en de vereniging groeit. Vier van onze teams spelen ‘s avonds en die kunnen niet spelen. Er is bij de gemeente Amsterdam een aanvraag ingediend om een lichtinstallatie te mogen plaatsen. Of die vergunning wordt verleend is onzeker. En zo ja, dan zal het nog een flinke tijd duren voordat die lichtinstallatie er staat. Die zal niet gereed zijn als het seizoen in maart weer begint.”

De overeenkomst van TIW-Survivors voor Sportpark De Diemen loopt op 1 november af. TIW-Survivor is niet van plan om zonder slag of stoot te vertrekken. De club heeft een advocaat in de arm genomen: Schenkeveld Advocaten.

Gregor Rossen: “Onze advocaat heeft al diverse malen geprobeerd om met de gemeente Diemen in contact te komen. De gemeente is tot dit moment niet op dit verzoek ingegaan.”

De advocaat van TIW-Survivors bevestigt dat het niet is gelukt om in contact te komen met de gemeente.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief