Café 't Pandje start afhaal- en bezorgservice.
Café 't Pandje start afhaal- en bezorgservice.

Sluiten van horeca is enorme klap voor ondernemers

Algemeen

DIEMEN - De maatregelen die het kabinet dinsdagavond heeft bekendgemaakt om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn keihard aangekomen bij de horeca in Diemen.

De horeca moest woensdagavond om 22.00 uur de deuren sluiten. De maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd gelden voor vier weken. Over twee weken worden de maatregelen geëvalueerd.

Natasha Verheij is samen met haar man Jos Mooij eigenaar van Het Wapen van Diemen in Diemen-Zuid. Zij is tevens bestuurslid van de afdeling Amstelland van de Koninklijke Horeca Nederland. “Ik hield rekening met een sluiting voor een periode van twee weken. Maar dat de horeca vier weken dicht moet is hard aangekomen. Ik vind dat de horeca in Nederland keihard is gepakt. Als Wapen van Diemen hebben wij alle regels nageleefd. Wij hebben ons uiteraard aan het maximum aantal gasten gehouden, zowel binnen als op het terras, hebben mensen bij binnenkomst naar hun gezondheid gevraagd en namen en telefoonnummers van onze gasten genoteerd. Dit is heel erg voor de horeca in Nederland. Wij beginnen zelf vandaag met een afhaal- en bezorgservice.” 

Ook bij Daniel Beijnes, eigenaar van Café ‘t Pandje, zijn de maatregelen van het kabinet keihard aangekomen. “Ja, dit is enorme klap. Er wordt momenteel het uiterste van horecaondernemers gevraagd. Maar ik ben meteen naar oplossingen gaan zoeken. Ik ben nu gestart met een afhaal- en bezorgservice: ‘t Pannetje. Mensen kunnen op maandag, woensdag en vrijdag een maaltijd bij ons bestellen; het zijn diverse maaltijden: van een stamppot tot een stoofschotel. Dit kunnen zij doen door tussen 16.00 en 19.30 uur te bellen met de reserveringslijn: 06-85259312. Zij kunnen de maaltijd dan voor 20.00 uur bij ‘t Pandje afhalen of thuis laten bezorgen. Wij rekenen geen kosten voor bezorging in Diemen en directe omgeving.”

Lees verder in de digitale editie

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief