Afbeelding
Foto: Pixabay

Horeca moet vanaf morgenavond om 22.00 uur sluiten

Algemeen

DIEMEN - Cafés en restaurants moeten vanaf morgenavond 22.00 uur sluiten. Dit heeft het kabinet zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Den Haag.

Premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid maakten een aantal maatregelen bekend die ervoor moeten zorgen dat het coronavirus niet verder wordt verspreid. Het doel van de maatregelen is om het aantal sociale contacten en reisbewegingen te beperken. De maatregelen gaan morgen om 22.00 uur in. De maatregelen zijn vier weken van kracht. Over twee weken komt er een evaluatiemoment.

Klanten kunnen wel naar cafés en restaurants om maaltijden af te halen. 

Er mag na 20.00 uur geen alcohol meer worden verkocht. 

De groepsgrootte gaat vanaf morgenavond terug naar 30 personen. Op straat zal het aantal personen dat mag samenkomen verlaagd worden naar maximaal vier personen.

De koopavonden worden ook verboden. Het kabinet gaat in gesprek met de detailhandel. De regels moeten beter worden nageleefd.

De profcompetities, waaronder het betaalde voetbal, mogen doorgaan. Uiteraard zonder publiek. Teamsporten voor volwassenen worden geschrapt. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen wel in teamverband blijven sporten, maar de competities worden stilgelegd. 

Het advies om thuis te werken, tenzij dat niet anders kan blijft van kracht. Premier Rutte zei dat dit niet goed word nageleefd.

Het kabinet geeft het dringende advies aan mensen vanaf 13 jaar om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. Er moet juridisch naar gekeken worden of dit verplicht kan worden.

Alle maatregelen staan later vanavond op de website https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief